8 tips når partneren din flytter utenlands for å være med deg

Det å flytte til et nytt land for kjærlighet er en romantisk tanke, uten tvil! Men virkeligheten byr ofte på hindringer og kompliserte situasjoner som å lære et nytt språk, en ny kultur og bli kjent i en ny by. Kan vi gjøre denne overgangen enklere for partnerene våre? Hvis du er den som flytter, hva kan du gjøre for å sikre at dette ikke blir slutten på forholdet?

Her er et par ting du kan gjøre for å hjelpe forholdet ditt overleve den altomfattende endringen.

Lag en liste

Å tro at alt naturlig vil falle på plass når du lander i et nytt land er veldig søtt, naivt, men søtt. Uansett hvor optimistisk partneren din måtte være så foreslår vi at du ber dem skrive ned en liste. Noter hva de bekymrer seg over og alt de kommer til å måtte trenge i sitt nye hjem slik at reisen blir mindre overhvelmende. De kan til og med skrive en liste over ting de kommer til å savne. Jo mer du har tenkt over situasjonen, jo mer forberedt er du. Hvis det er du som skal flytte så foreslår vi at du forteller partneren din hvordan de kan gjøre det enklere for deg. Hvis det er du som ønsker velkommen til ditt hjemland er det viktig at du lytter til partneren din og prøver å være så empatisk som mulig.

Bruk teknologi

Teknologi er en flott ting nå om dagen, uansett hvor du er i verden så er du bare en skype samtale unna venner og familie. Be din partner planlegge noen samtaler sammen med de hjemme hvor de snakker sammen, og sørg for at de holder seg til avtalen. Om nødvendig; be de invistere i en VoIP telefon, registrere seg på Google Talk og Skype, om de får det til kan de til og med lage en egen Facebook side. Det er ingen grunn til å føle seg distansert fra de hjemme. Husk å tillate dem denne tiden til å le og gråte med familie og venner, uten at du blir bitter på tiden deres for at det tar tid fra deg.

partneren din flytter utenlands for å være med deg

Lær dem så mye de kan om sitt nye hjem

En venn av meg flyttet nylig til en ny by for å være med mannen hun elsker. Det som gjorde det enklere for henne var at hun allerede hadde besøkt hjembyen hans et par ganger, møtt familien og vennene hans, og hadde laget seg et lite nettverk før hun flyttet. Hvis dette ikke er mulig for partneren din, så må du hjelpe dem med å lære så mye som mulig om der du er fra, alt fra språket til spesielle tradisjoner og skikker. Husk at mulige jobber, bankkonto og andre faktorer er viktig for å finne sin plass.

Rød teip

Forbered deg på store frustrasjoner når det kommer til landets politikk og systemer. Hvis du er fra et sted hvor ting skjer radig kan du føle deg hjelpesløs i en mer avslappet kultur. Gi partneren din så mye informasjon som mulig når det kommer til arbeidslover, statsborgerskap og helsevesenet. Skaff all dokumentasjon og gjør papirer klare før de kommer, hvis det lar seg gjøre.

Jobbmuligheter

Hvis de kan begynne å jobbe med en gang, så er dette en fin vinkel. Må viktige papirer ordnes først, så er det fortsatt mange veldelige muligheter der ute. Det handler ikke først og fremst om pengene, det handler om å fostre vennskap med de som har samme interesser som deg selv. Her kan du hjelpe partneren din ved å spørre familie og venner om de vet om noen jobbmuligheter og generelt sjekke markedet på passende nettsider.

Det finnes andre der ute

I de aller fleste land vil du finne mennesker som kommer fra samme sted som deg selv. Slik har det blitt. Det kan være betryggende å møte andre som kjenner til de samme stedene som seg selv og gir dem en mulighet til å snakke eget språk med noen som også kjenner den nye kulturen. De har en gylden mulighet til å vise partneren din deres nye hjemland fra en kjent mer stemme.

Flytte utenlands med barn

Det hender romantikere reiser med følge. Er det barn med i bildet er det viktig at man gjør det enklest mulig for dem. Sørg for at de har et nettverk også. Introduser dem til deres nye kultur (og språk om mulig) på underholdene måter. Barn tilpasser seg vanligvis veldig fort, men det kan også være ekstremt overhvelmende for dem også. Prøv å skaff dem en rutine der det er mulig, og inkluder dem i det som skjer rundt dem.

Elsk ditt nye hjem

Det kan hende de flyttet for kjærlighet, men etter hverdagen kryper inn kan det hende de føler en bitterhet mot deg, omgivelsene og alt de har måttet ofre. Sørg for å gi de plass og motivasjon til å finne sine egne grunner til å elske sitt nye hjem. Motiver de til å utforske mat, arkitektur, attraksjoner og unike sjarmer.

Selv om det kan være en opplevelse med oppturer og nedturer, er det viktig å huske at dere gjorde endringen for å oppleve et nytt og spennende eventyr. Det burde feires.

Besøk Next Love, den første nettsiden for single foreldre og skilte for å finne din neste store kjærlighet, uansett hvor de er i verden.