Bør man snakke om sin ekspartner på en date?

La oss være ærlig, det er vanskelig å dra på første date uten å nevne eksen, spesielt hvis du er skilt. Det er normalt at en samtale om eksen står på agendaen, men det er ingen grunn til at du eller daten din trenger å dvele på det. Eksen kan selvfølgelig nevnes, men det bør ikke være hovedtema under forretten, hovedrett og desserten!

Ekspartnere kommer til å nevnes, du sitter kanskje og tar en drink med daten din og kanskje dere begge begynner å legge ut om livet deres. Du snakker om hva du jobber med, hvor du bor, barna dine… og så eksene dine. Det er helt greit, bare ikke gjør feilen med å dele for mye informasjon om din forrige partner. Å være for åpen om ditt tidligere ekteskap eller langtidsforhold vil nesten alltid ende med en dårlig date. Det føles kanskje ut som en god ide der og da, men ingen vil høre om gamle forhold i detalj den første gangen dere møtes. Ingen vil vite hvordan han eller henne fikk deg til å føle deg etter at de gikk fra deg for bestevennen din. Ingen vil høre om de dårlige sidene til eksen din, og alle forferdelige ting de har gjort. En date bør være avslappet og gøy, og ikke en terapi time. På Next Love har vi utført grundige undersøkelser om temaet og vi er overbevist at å snakke om ekspartneren sin på første date eller tidlig i forholdet bør holdes til et lett nivå uten for mye detaljer.

Det er en tid og et sted for alt

Vi sier ikke at du aldri kan snakke om eksen når du dater, hvordan skal du klare og være ærlig ovenfor noen nye hvis du må holde tilbake informasjon? Det klarer du ikke, men det behøver ikke bety at du trenger å legge ut om alt dere har vært igjennom på første date, eller andre, tredje eller fjerde for den saks skyld. Dating handler om å nyte hverandres selskap, det er ikke en terapi time. Så du må finne riktig balanse mellom hva du vil fortelle og hva som bør komme på et senere tidspunkt. Vi anbefaler ikke å ha hemmeligheter ovenfor potensielle nye partnere, men det er en tid og sted for alt. En romantisk middag for to, burde være akkurat det, romantisk stemming, flytende og lett prat, masse flørting, latter og definitivt ikke en analyse av tidligere forhold.

snakke om sin ekspartner på en date

Du vet når tiden er inne

Hvis du røper for mye informasjon om tidligere forhold, vil det lede til mer og mer spørsmål senere. Svarene på spørsmålene kan være ukomfortable og kan lede til misforståelser, og det kan ødelegge et potensielt nytt forhold. Så vær forsiktig når du forteller om tidligere forhold. La oss se på det på denne måten. Hvis du er på en bar og noen spanderer en drink på deg, så betyr ikke det at de vil høre hele livshistorien din og spesielt ikke om skilsmissen din. Vi er ganske sikre på at hvis du var den som spanderte en drink på en jente, ville du ikke likt å høre for mye om fortiden hennes, det er bare en drink, og du er ute for å ha det gøy og kanskje møte noen. Men hvis den drinken leder til en andre date, og du har det så gøy at det leder til en tredje og fjerde etc. vil dere på et punkt trenge å snakke om tidligere forhold uansett. Men dette trenger heller ikke bety at du må gå i detalj eller dele for mye. Du kan holde det til et minimum helt til du føler for å dele mer, og det kommer vanligvis helt naturlig når datingen beveger seg over til et langtidsforhold.

Så når du dater etter skilsmissen, husk å ha det gøy og sett pris på og bli kjent med noen. Hvis du blir spurt om din eksmann eller ekskone, svar på spørsmålet uten å si for mye, og ikke spør daten din om sin eks hvis du kan unngå det. Faren er hvis du først begynner å dvele på temaet så kan det lede til et hjerteskjærende møte som mest sannsynlig ikke ender bra for deg. Hold det lett, morsomt og start å lage nye minner.