10 tips til å bedre din datingside profil for garantert suksess

En nylig studie viste at nettdating blandt 18 til 24-åringer har nesten triplet seg siden 2013, og 12% av 55 til 64-åringer bruker datingsider til å finne meningsfulle forhold, sammenlignet med 6% i 2013.

Men hvordan skal man egentlig gjøre det?

Som så mange av oss hadde heller ikke Amy Webb mye lykke med nettdating. Mennene hun likte svarte hun aldri og invitasjonene hun mottok var langt unna det hun var på utkikk etter i en partner, for å si det pent. Så hun gjorde det de fleste teknofile ville gjort. Webb er en digital strateg og datanerd på jakt etter kjærlighet. Hun forstod dermed at nettdating og nettbasert markedsføring er det samme, men der markedsføring bruker data til å selge et produkt, unngår vi og være like smarte. Datingsider samler og bruker data, så hvorfor gjør ikke vi det samme? Hun begynte å samle så mye relevant informasjon hun kunne og lagde sin egen superprofil, og med kort tid var Webb den mest ettertraktede kvinnen i, ehm, nettet… og historien ender med at hun treffer det som nå er mannen hennes. Amy klarte å hacke nettdating og det kan du også. Her er reglene for å finne kjærlighet på nettet:

10 regler for nettdating

tips til å bedre din datingside

Positivitet er attraktivt

Nylig kom en venn til mitt hus og annonserte at hun måtte kjøpe melk på veien hjem. Da hun skulle reise igjen, sa jeg “Ikke glem melken” og svaret kom brått “Husk melken! Hvis du sier noe negativt så glemmer du det bare.” Selv om dette kan virke som et totalt urelatert tema, så er det ikke det. Amy’s første regel for å lage en profil på en datingside er å bruke inspirerende ord, med positiv betydning som er optimistiske. Snakk om drømmene dine, nevn dine lidenskaper og unngå alt som er for seriøst. Les gjennom profilen din og hvis noe skiller seg ut som negativt så kan du bare fjerne det eller sette en positiv tvist på det.

Kort, godt og til poenget

Når du skriver profilen din må du holde deg til poenget, helst mellom 90 til 100 ord. Hvis du ikke tror du er en naturlig født forfatter; skriv ned et par punkter, og igjen, hold det kort og godt, og spør en venninde om hun kan hjelpe deg med å formulere det bedre.

Et bilde sier mer enn 1000 ord

Ikke vær sjenert når du legger ut bilder av deg selv. Bruk flotte bilder som viser din aller beste side (med mindre det er puppene eller leppene dine). Nærbilder funker veldig bra fordi potensielle dates kan se øynene og smilet ditt. Til og med førsteinntrykk på nett er viktig og det tar 3 sekunder for noen å bestemme om de syns du er attraktiv, selv om noen nettsider avslører det tar nærmere 50 millisekunder.

Humor funker ikke alltid på nett

Dette kan være en vanskelig pille å svelge for noen, spesielt hvis du ser på deg selv som en ekte komiker, men prøv å ikke være for morsom på profilen din. Humor tolkes ikke alltid på papiret og det som kan være hysterisk for deg i øyeblikket, og med ditt toneleiet og vinkling, kan virke noe merkelig for andre, til og med krenkende, spesielt hvis de ikke kjenner deg.

Ikke nevn navn

Med mindre du lever for en kjendis, komiker, skuespiller, et fotball lag eller muskier, så foreslår Amy at du ikke bruker spesifikke navn når det kommer til hva du liker og ikke liker. Du kan nevne at du liker komedie, for eksempel, uten å nevne en spesifik komiker.

Tabu eller ikke tabu

Mens en fetisj kan få oss til å virke mer interessante og at vi sverger til pro-liv gruppen er spennende, hold det langt unna profilen din. Ingen sier at det er feil å stå for disse tingene, men hvis du skriver dette på profilen din så kan det hende du tiltrekker deg noe feil publikum likevel.

Det er ikke et job intervju

Det er klart det er fantastisk at du har gitt ut en bok, at du har klatrer Mount Everest eller at du vant Abel prisen i 2011, men ingen bryr seg, ikke med en gang. Oppfør deg på nett som du ville gjort i det virkelige liv. Som Amy sier, hvis du møter noen på fest så ville du ikke øyeblikkelig bablet av gårde om alt du har fått til her i livet. I så fall burde du slutte med det også. La deg ligge på vent litt, kanskje til andre eller tredje date? Eller enda bedre, la de finne ut av det på egen hånd.

Flørt varsomt

Vi har en generell regel, som er, ikke si noe til noen på nett som du ikke ville ha sagt rett til dem. Dette gjelder samtaler, uenigheter og flørting, tro det eller ei. Aggressiv flørting kan føre til at du ser nettopp aggressiv og desperat ut, så være nøye med hvordan du flørter.

Vent en stund

Dette er kanskje det eneste punktet hvor jeg og Amy er litt uenige, men hun fikk mannen og vi er fortsatt på utkikk. Hun sier du må vente 20-23 timer før du svarer på en melding sånn at du unngår å virke for desperat. (Jeg sier, svar når du vil, men ey, jeg er ikke gift)!

Ikke fotfølg noen

Det er nok best å sende en melding til vanlige tider på dagen eller kvelden, og ikke hele døgnet rundt. Det er bedre å også ikke fotfølge en persons andre sosiale medie profiler som Facebook og Instagram. Det kan gå litt langt.

Der har du det. Ikke akkurat hokus pokus. La oss få vite om du prøver noen av disse tipsene og hva utfallet er.

Besøk vår datingside Next Love, hvor du finner tusenvis av single på utkikk etter et modent forhold. Next Love har laget en platform for de som leter etter et langvarig forhold, og med hjelp av denne guiden er jeg sikker på at det blir din tur til å trøkke trynet ned i litt bryllupstårta any time soon!